Аюрведа Есенцията на живота Йога Събития

Златна Билкова Корона

Surya Retreat

Златна Билкова Корона

Преоткриване на Слънцето, светещо отвътре

През тези летни дни ще се свързваме отново с тази първична огнена светлина, която е дала тласък на живота на индивидуалната душа, в тялото, което обитаваме като най-свещен храм и свиден дом.
Шамбаня ще ни посрещне в това специално време на Слънцестоене – най-дългите дни, сред които е и българският народен празник Еньовден, съчетан с Пълнолуние.
️Ще използваме мощната, наситена и стабилна енергия, когато вътрешния растеж е в апогея си. Ще използваме техники от Йога и Аюрведа, Българските танци и песни, за да направим преживяването си пълноценно и дълбоко установяващо вътрешната ни ярка светлина.
Периодът е силно лечебен, с интензивно поглъщане и усвояване на енергията. Билките ще са избухнали и готови за бране, в момента на най-голяма сила, ще си направим Златни Корони от жълт Кантарион и ще празнуваме живота, като истински слънца, каквито сме.
Ще използваме периода за зареждане и енергизиране чрез билко и цветолечение, хидротерапия в морето на Иракли – така чист и все още спокоен по това време плаж.
Естествената природна сила на тези дни ще ни даде стимул за дейности, захранващи личното ни духовно развитие, благополучие, жизненост, здраве и растеж.
✨ОСВЕН всичко това… по това време на годината съм изживявала, най-голямото ВЪЛШЕБСТВО, което бих искала да споделя с вас, а именно светещия планктон. Може да се преживее през нощта, когато е тъмно, тогава малките същества реагират на движение и светват като милиарди микро светулки. Велико е!!!
♻️Шамбаня е просторна и слънчева поляна с разкошен купол за практики, изградена от естествени материали и много сърце, смисъл и любов. Настаняването е споделено в уютни мезонети, двойни стаи, каравани и възможност за палатки.
Всеки участник има своето специално участие в групата и внася своето уникално присъствие, ценим Свободата, за да се свързваме по любов и вътрешен отклик,
тъй че, ако чувстваш порив, това е за теб, ако не- пей си и се радвай на живота! И до светла среща! 
Програма:
>>>за утринна свежест и заряд->>>
Посрещане на първите слънчеви Лъчи (в задния двор до глинения купол)
/на Еньовден преди изгрева полазваме на босо билковата поляна, да наберем и оплетем Златните корони, с които по-късно ще играем хоро/
ПранаЯма- дихателни упражнения /Чакра Биджа Мантра
Чай/кафе
Йога практика – Слънчеви поздрави/Синхронизация на чакрите/Търкалянка/Сукшма вяям-Аюрведични упражнения за всички органи и системи в тялото
Брънч – вкусно зареждане с аромати и цветове.
️Плажни забавления:>>>
Съп, топка, карти, федербал, слънчогледо-чоплене, водна терапия, заземяване – заровен в пясъка, изпичане, рисуване с къна, и още много други.
Вечерята ще е блага, доволна, ранна и здравословна…разбира се и много вкусна.
Вечерите ще прекарваме разнообразно като имаме сериозен набор от занимания, с които да се забавляваме:>>>
Народни танци за любители – постановка и ритъм „Шевица“- българския танц е трансцедентално преживяване на връзката на небето със земята и на центъра с цялото. Сърцата ни туптят в ритъма на ръченица, земята също… ще се настроим с народната ни мъдрост, да ни светнат челата.
Волен танц Свобода, в който ще бъдем активни без модел (авторска практика за разширяване на границите, през движението със силата на мелодията и ритъма, чрез експериментиране и ентусиазъм на наблюдателя)
Лекции „от гледна точка на Аюрведа“ по различни теми и въпроси
Вечерно плуване с планктона и огън на плажа
️Ом медитация
Отвъд ограниченията – динамична Ошо медитация по Залез Слънце
Песни, мантри и други разпявки
Тратак – непосредствено след залез
>>>МЯСТОТО е вълшебно: Шамбаня е място за отдих с гледка към морето и гората, наситено с уют, любов и аромат на чай. Целодневно звучи песента на птичките и регулярно звън на чанове приглася в унисон. Разположена в близост до лазурния бряг на плаж Иракли, изградена от еко материали в хармония с природата, Шамбаня е обгрижена с любов и Ви очаква. Божествено е! Заповядайте!
>>>Кога: 17-23 Юни 2024
>>>Цена: записване до 30 Май 636лв
⛺При настаняване на палатка- 510лв
Записването е с предплащане на 50% от цялата сума, препоръчително до 20 Май до запълване на местата.
За децата до 5 години е безплатно
за деца от 5 до 12-годишна възраст се заплаща 50% от цената за възрастен.
В цената са включени:
Настаняване
Брънч и вечеря ежедневно
Всички практики, лекции и работилници, специално подбрани за групата.
*транспорт не е включен в цената, но ако не разполагате с личен превоз, при възможност ще съдействам за групиране с други участници в събитието.
При желание за участие е необходимо заплащане на капаро в размер на 50% от цялата сума (в брой, Revolut или по банкова сметка). Доплащане при настаняване на място. Местата са ограничени. Срок за записване до 30 Май.
Какво да си носим:
-Усмивка
-Постелки за йога (ако не разполагате с такава, моля уведомете предварително за да осигурим)
-Чадър, тента, капела или всичко което може да се използва за сянка на плажа
-Всякакви музикални инструменти и ентусиасти, свирещи на тях са препоръчителни
-Удобни цветни, не стягащи дрехи, може без обувки, за връзка с Майката Земя
-Одеалце или шал за покриване
-Не забравяйте приключенското си настроение
До скоро
… дай си нежност, грижа и любов!

За повече информация и записвания:
или 0887 28 48 49
Нора Връбчева
noravrabcheva@gmail.com
️️️
За водещата: Нора Връбчева
Цял живот танцувам, пея и лудувам. По природа съм русалка, пеперуда, дракон или сянка, а в дипломата- магистър, икономист, турист, финансист
Сертифициран Хата Йога учител, Аюрведа консултант, Ведическо кулинарно изкуство в Харидвар, Индия.
Стаж Народен танцов ансамбъл Бургас
Спортни танци, клуб Нефтохимик- Бургас
Благодарна съм за срещата си с Йога и Аюрведа и за възможността да опознавам себе си и света по един толкова вълнуващ начин, използвайки разнообразните техники, на които ни учат тези древни науки. За мен това се случи във време на предизвикателни промени и недълго след като започнах да практикувам се почувствах здрава, свободна, осъществена и цяла.Разбира се всички тези ползи идват с практиката.
Най-ценното което ми дадоха тези изкуства на живота е увереността в самата мен, уважение към уникалността на всеки един…. и умението да присъствам цялостно, каквото и да правя, където и да бъда.
Терапевт Watsu водна Джала терапия-Отскоро преоткрита техника с голяма нежност и ефективност, която с радост ще развивам.
Засилвам и изправям тялото, ума, вярата си. Занимавам се с изкуство достъпните му за мен форми- www.noraom.com . Радостта, чувствителността и опита ми растат. Уча се от срещата си с всеки един. Очаквам с любопитство нашата! 
Практиките:

ХаТ‘а Йога е основата на всички видове йога и целта на практикуването е постигането на баланс във всички аспекти на същетвуванието.
ЙОга означава съюз- на индивидуалната душа с абсолюта, на единицата с цялото, на лявото и дясното, на светлото и тъмното.
Ха и тха са Слънцето и Луната в танц на вечността, постигат Самад‘и- балансирано състояние на интелекта.
Дълбока практика обединяваща работа и физиката, ума, съзнанието и енергията. Съвършена и цялостна в своята природа, създадена от интелект по-висш от нас, като ДАР за нас.
 Шукшма Вяям- Фини упражнения
Известна още като Хималайска йога или, Засилваща Силата дейност, която енегризира тялото и хармонизира ума.
Тези динамични, но прости движения имат дълбок ефект на всяка една част от тялото. Повлияват не просто системите и органите на тялото, но работят и на клетъчно ниво. Отваря се цялото тяло, събужда високите центрове и ни подготвя за състояния на висока ефективност и стабилно самоусещане.
Несъмнено тази практика прави тялото силно, увеличава издържливостта и всеки орган става здрав, изпълнен с жизненост и готовност.
Както прана е връзката на тежкото тяло с лекия ум, тези упражнения правят ума спокоен, фокусиран, силен и решителен.
Аюрведа
Аюрведа е древна фундаментална наука, наричана още ’Изкуството на живота‘ или най-великия трактат по хигиена, медицина и психология.
Аюрведа се базира на основни принципи и това я прави приложима във всички аспекти на живота, дава ключовете към щастливо дълголетие за да постигне човек всичките си задачи: да даде плодовете от труда и призванието си, да се наслади до насита на благата които живота му предлага в отплата, за да се освободи от него удовлетворен и сбъднат.
Аюрведа третира всеки един по отделно. Всеки един от нас има индивидуалност, формирана от моментите в житейския ни опит, както и рождения потенциал на всеки- Уникалността е категорична и безспорна.
Аюрведа ни дава знанието и увереността да изучим и разгърнем индивидуалността си, за да сме щастливи ида изпълним задачата на живота, мирен, доволен и свободен по природа.
• Теми на Аюрведичните ни беседи ще бъдат:
Елементите и дошите- основни принципи
Здравословния Сън
Силата на цветовете в ежедневието
Хранене
Навици
Физически упражнения
За женската и мъжката енергия.
Танци
Доказано е, че танцуващите хора са по-интелигентни, социални и уравновесени. развива приложната интелигентност и емоционалната интелигентност на човека, като умението да се следи ритъм, мелодия и според тях да се движи тялото развива у човека качества, които по никакъв друг начин не биха могли да бъдат култивирани.
Танците насърчават положителната нагласа, себепознанието и по-доброто себеизразяване. Култивира се добро самочувствие, увеличават се гъвкавостта, сръчността, координацията, физическа сила и издръжливост.
Танците развиват въображението и изразяването на чувства, емоции, и артистичност. Танците помагат и при разрешаването на много емоционални проблеми и периоди.
Танцът е универсален език. Доказано е, че движението с музика е приятно и носи много и разнообразни ползи, дори лечебни. Подобряват цялостния мускулен тонус, стойката и позицията на тялото, баланса и координацията на цялото тяло, кръвообръщението и сърдечно-съдовата дейност на организма, намаляват стреса и правят човек социален и положително настроен.
До скоро
… дай си нежност, грижа и любов!

За повече информация и записвания:
или 0887 28 48 49
Нора Връбчева
noravrabcheva@gmail.com
С удоволствие искаме да ви разкажем за нашата политика относно отказите и прехвърлянето на участие в нашето събитие.. Ако сте заплатили такса за участие и решите да се откажете от участие поради някакви лични причини, не се безпокойте. Таксата не се възстановява или прехвърля за друго събитие. Но вместо това, имате възможност да прехвърлите вашето място на друг човек, който би искал да участва. Тази политика важи както за капаро, така и за пълната такса за участие. Благодарим ви за разбирането и се надяваме да се видим на нашето събитие!
Линк към събитието във Facebook:
https://www.facebook.com/events/769634911806920

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.