Аюрведа Пиперливата истина

Ароматите и мястото им в живота ни

Както вече е широко известно, през носа си ние се храним значително с живителната сила, която влиза заедно с въздуха….за да сме живи.

Напоследък  е осезателно колко примесен е той с всякакви миризми и всевъзможни елементи.

Дългогодишните ми проучвания по въпроса показват, че редица неразположения и неравновесия в системите на физическото тяло се дължат до Огромна степен на това.

Разбира се, не е лесно да избегнем всички вредни примеси на въздуха, като автомобилните изгорени газове, и пушаците от кумините на заводите, но има и неща които можем да променим.

Сериозен фактор за хормоналния дисбаланс, от който към днешна дата страдат много млади хора, в това число заболявания на щитовидната жлеза, половите органи, задстомашната жлеза и въобще цялата химия на тялото, са парфюмите и козметиката, които масово се използват.

Това са продукти с високо съдържание на силно агредсивни вещества, които се отразяват както на цялата биохимия на организма, така и на психическото здраве на човека.

Храним се непрестанно не само през устите си, но и със всичките си сетива, а кожата като най-голям орган се храни през множеството си отвори- порите. В този ред на мисли, не би трябвало да се маже кожата с нищо което не може да се яде. Логично нали 😉

Връщам се на парфюмите, които не облъчват само този който обилно се е полял за да е неустоим, но замърсява средата и на всички които са около него. Това въздейства не просто на физическото ни тяло, но пречат на влюбването ни като манипулират допълнително илюзорните представи, които се създават с употребата на твърде много грим, „стилизанти“ и други химически препарати, недружелюбни към организмите ни продукти.

Ароматите могат да бъдат използвани за лечение и терапия, разбира се. Толкова достъпни са етеричните масла от растения, семена, ядки и т.н. и препоръчвам горещо употребата им. Информация кое за какво също е общодостъпна, а е добре и консултация със специалист.

Сетивата ни са достатъчно интелигентни и имаме естествен афинитет към определени аромати и неприязън към други. В умерени количества  можем да им се доверяваме без никакви съмнения.

Аз лично съм намерила добри естествени варианти на всичко от което се нуждае тялото ми, за да поддържам чистотата си, кожата мека млада и нежна, косата- лъскава, хидратирана, лицето- свежо,..цялото тяло, чисто, благоуханно и пълно с енергия. С радост ще споделя любимите си продукти при лично запитване.

Обичайте се!

Обичам ви!

Грижете се за себе си разумно 😉

Ом

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.