Сладки Вкусотии

Сурови постни шамбони

Лесни и пресни, сурови и чудесни бонбонки за бански и шушонки

Ето и малко мотивираща музика: https://www.youtube.com/watch?v=qvYQ1TNbf2g

Предварително е добре за 30 мин, или час да накиснем стафиди и фурми в топла вода за да омекнат и може след това да използваме водата за сухите съставки. Но ако решите да правите нещата спонтанно, може и за по-кратко време, а не е фатално и да са сухи, просто ще се наложи да се накълцат. След това, смесваме чаша овесени ядки, лъжица чиа и две ленено семе, поливаме с топла вода да набъбнат и омекнат. Те също имат нужда от 10-15 минутки през които можем да накълцаме орехчета не много на ситно, за да се усещат. Смачкваме един банан подслаждаме с две лъцижи мед и една сусамов тахан за плътност и смесваме с накиснатите(или не) фурми и стафиди. колкото повече фурми, толкова по-сладки са бонбоните. смесваме всичко и добавяме кокосови стърготини. по желание може да се добави канела, джинджифил или карамфил. Сместа трябва да е като твърдо тесто, за да се оформят добре бонбонките.

Първо ги валям в какао и стават тъмни отвън- светли отвътре 🙂 А на средата на сместа обърквам останалото какао в сместа, добавям и още, дори с нош нарязвам шоколад на ситно, и ги валям в кокосови стърготини- бяли орвън, шоколадови отвътре 😉

Да ви е сладко! По желание може да сложите каквито и да е ядки и сушени плодове, може и натрошени бисквти, ако нямате против пакетираните храни.

В случая дори сложих сушени Кюстендилски череши, на които много се зарадвах на Женския пазар.

Весело готвене 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.