Събития

Аюрведа лекция (самомасаж и хранене)

Понеделник, 26 ноември 2018 г. от 19:00 ч. до 21:00 ч.

Yoga Shambhala

Стрелбище, ул.Йордан Йовков 18-20, София
 
Аюрведа е древна индийска система за природна и холистична медицина (в превод от Санскрит “наука за живота”). Докато традиционната медицина се съсредоточава върху лечението на болестта чрез лекарства, Аюрведа ни дарява с познания за това как да се грижим за здравето си предотвратявайки заболяване, а ако то вече се е случило – как да се премахнем първопричината за него, и как да постигнем и поддържаме баланс на физическо, емоционално и ментално ниво.

По време на тази двучасова лекция, Нора ще ни запознае с основните принципи на Аюрведа, ще ни предаде различни техники на самомасаж със специални масла (Марма терапия), леки упражнения и хранителни съвети, с които да се поддържаме здрави, свежи и енергични. Ще научим различни техники, с които да се освобождаваме от старите подтиснати емоции затормозяващи здравето и увереността ни; как да поддържаме метаболизма си; да се грижим за красотата на кожата, косата и зъбите си.

Нора:
Безкрайно благодарна съм за срещата си с Йога и Аюрведа, които ми помогнаха да стабилизирам здравето си, да намеря красотата на живота и да започна истински да се радвам на връзката си с природата.
Здравето и поддържането на балансиран организъм ме вълнуват отдавна, тъй като се борих със заболявания, за които конвенционалната медицина и алопатията не можаха да намерят решение. Така започнах пътешествието си в източната наука и философия за здраве и дълголетие. Започнах сама да третирам тялото си, следвайки интуицията и вътрешната мъдрост на тялото си, което най-добре знае какво му е нужно, за да намери баланс и хармоня. В последствие, виждайки благотворните резултати от необразованите ми опити да се самолекувам, изпитах желание да се доближа до източника и да натрупам знания и опит, за да мога да помагам и на други тръгнали по пътя на здравето. Така заминах за Индия, домът на Йога и Аюрведа, за да се докосна до извора на тази наука. Сертификатите ми са от Шри Сантош Пури Ашрам, който се намира в Харидваш, щата Утракант.
Щастлива съм, че мога да споделя опита си с вас!

 
 Марма терапия е точков лечебен масаж, поставящ остовата на акупунктурата, акупресурата и други точкови системи. Марма са виталните точки по тялото които имат впечатляваща сила да възстановяват и лекуват. Натискът по тези точки стимулира определени органи и системи в организма. В асана практиката обикновенно се засягат Марма точки. Разположени са на места с множество връзки и се измерват според тялото на всеки един. Ще обърнем внимание на основни точки с които да поддържаме организмът си в изправност.
 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.